Kattförsäkringar

Detta bör kattägare veta om kattförsäkringar

Om du är eller funderar på att bli kattägare är det viktigt för dig att känna till att det finns en särskild försäkringstyp som riktar sig till just kattägare. Denna försäkringstyp kallas förstås för kattförsäkring. Alla katter kan ju trots allt råka ut för både olyckor och sjukdomar, vilket då kan bli mycket dyrt för dig. Om du har en kattförsäkring kan du få ersättning för en del kostnader som detta innebär, och behöver därför inte oroa dig över om detta blir en dyr historia eller inte.

Kattförsäkringar erbjuds av flera olika försäkringsbolag och alla försäkringsbolag har en egen variant av denna försäkring. Bland annat kan priset på olika kattförsäkringar skilja sig åt, men det finns även skillnader i villkoren. Till exempel gällande vad som omfattas och inte (det är till exempel vanligt att förebyggande vård av katten är undantaget samt att man inte kan få ersättning för vissa vanligt förekommande sjukdomar för vissa raser och så vidare). Så om du inte redan vet vilken kattförsäkring du vill ha rekommenderar vi att du kollar upp vad flera olika försäkringsbolag kan erbjuda dig. Genom att jämföra flera olika kattförsäkringar ökar du chanserna för att hitta en så bra och billig kattförsäkring som möjligt.

Generellt är både villkoren och priserna på kattförsäkringar bra eftersom detta är en av de vanligast förekommande djurförsäkringarna i Sverige. Alla bör därför kunna hitta en kattförsäkring som passar. Kostnaden bör aldrig vara ett skäl att inte försäkra katten, för det tenderar att bli mycket dyrare om man inte gjort det. Om du istället är kattuppfödare bör du i regel inte ha en vanlig kattförsäkring, för den kommer inte att vara tillräcklig för dig. Istället bör du skaffa en särskild kattuppfödarförsäkring i dessa fall.